Rohkema info nägemiseks:

OIVALINE AJAKIRJANDUS SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 319; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta OIVALINE AJAKIRJANDUS SA kohta arvamuslugu!"

OIVALINE AJAKIRJANDUS SA hetkeolukord

Juba 319 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

SA Oivaline Ajakirjandus (edaspidi OA) loodi detsembris 2020 eesmärgiga anda välja stipendiume, et edendada Eestis uurivat ja ühiskonda sügavuti mõtestavat ajakirjandust.

OA tegevuse eesmärk on Eesti ühiskonna tasakaalustatud ja demokraatliku arengu toetamine sõnavabaduse ning vaba ja uuriva ajakirjanduse toetamise kaudu. Stipendium võimaldab luua ajakirjanduslikku sisu, mis nõuab autoritelt tavapärasest rohkem aega ja pühendumist.

Stipendiumile saavad kandideerida nii tegevajakirjanikud, vabakutselised kirjutajad kui ka teemavaldkondi süvitsi tundvad eksperdid ja teised huvilised.

OA juhatus valib iga taotlusvooru teemad välja vastavalt ühiskonnas toimuvatele arengutele ja probleemidele, mis vajaksid senisest analüütilisemat ja põhjalikumat lahti kirjutamist (nt julgeolek, vaimne tervis, digipädevus, meedia kirjaoskus, haridus, koduvägivald). Valitud taotlusvoorudes on juhatus otsustanud jätta ühe teema lahtiseks.

Stipendiumite suurus jääb enamasti vahemikku 3000–5000 eurot. Stipendiumi määramisel on eelistatud trende, nähtusi või sündmusi paljastavad ajakirjanduslikud käsitlused, mille tulemusena muutub Eesti läbipaistvamaks, õiglasemaks ja targemate kodanikega riigiks.

OA korraldab keskmiselt kaks stipendiumi taotlusvooru aastas. OA on käesolevaga välja andnud 25 ajakirjandusstipendiumit. Stipendiumi toel on käesolevaga ilmunud üle paarikümne uuriva ajakirjandusliku loo või videoprojekti.

2021. aasta esimeses taotlusvoorus anti välja 6 stipendiumit, mille pälvisid Ester Vaitmaa, Ats Nukki ja Taavi Arus, Vitali Bestšastnõi, Jekaterina

Pavlova ja Nikolai Lomaško, Kadri Paas ja Joosep Kaas, Nils Niitra ja Helen Mihelson, Kadri Kõusaar, Helen Tammemäe, Henri Kõiv ja Mariliis

Mõttus.

2021. aasta teises voorus anti välja 5 stipendiumit, mille pälvisid Holger Roonemaa, Bianca Micovitš, Laura Kalam ja Madis Kallas, Kadri

Kuulpak, Maret Einmann.

2022. aasta esimeses taotlusvoorus pälvisid ajakirjandusstipendiumi 6 projekti, mille esitajad olid Kristel Kiens, Kadri Kõusaar, Madis Mikkor,

Eva Lotta Kivi ja Levila, Rainer Kerge, Holger Roonemaa ja Levila. 2022. aasta teises voorus andis OA välja 4 stipendiumit, mille pälvisid Eero

Epner, Riin Aljas, Meelis Piller, Laura Mallene, Raul Malmstein.

2023. aasta esimeses taotlusvoorus andis OA välja 4 stipendiumit Joonatan Allandi, Signe Ivaski, Aleksander Algo ja Risto Berendsoni projektidele.

2023. aastal sõlmis OA koostööleppe President Kaljulaidi Fondiga, mille raames toetab PKF sihtasutust 2023-2024. aastal kokku 10 000 euroga.

Koostöö toel pööratakse rohkem tähelepanu meediaharidusele ja -kirjaoskusele.

OA asutajad on Hans H. Luik, Viljar Arakas ja Siim Tuisk. OA juhatusse kuuluvad lisaks Mari- Liis Rüütsalule veel Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald ja Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, kes valivad ühtlasi välja ka stipendiumi saajad. Ajakirjandusstipendiume rahastavad Hans H. Luik, Viljar Arakas, Hugo Osula perekond ja President Kaljulaidi Fond. OA nõukokku kuuluvad Hans H. Luik, politoloog ja endine ajakirjanik Erik Moora ning President Kaljulaidi Fondi tegevjuht Taavi Linnamäe.

Alates 2021. aasta esimesest taotlusvoorust on OA välja andnud stipendiume kogusummas 100 100 eurot.

OA soodustatud isikuteks on kõik isikud, kellel on õigus saada väljamakseid OA eesmärkidest lähtudes.

OA on kantud alates 01.10.2021 tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja.

2022. aastal OA-s töötajaid ei olnud ja juhatuse ning nõukogu liikmetele tasusid ei makstud.

OIVALINE AJAKIRJANDUS SA kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.